Mark de vakman en professional

Presteren onder grote druk, capabel functioneren onder lastige omstandigheden, er zijn als het er op aan komt. Vaardigheden die Mark van Dieren al bijna twee decennia via  training overbracht aan duizenden cursisten.

mark van dieren, agressie, agressietrainer, weerbaarheid, sociale veiligheid, agressietraining, agressiehantering, spreker, adviseur, coach, opleider, trainer, agressiemanagementAl op jonge leeftijd kwam Mark in aanraking met agressie. Hij was 10 jaar oud toen hij op een voetbalclub door een grote groep jongens werd bedreigd. Op zijn dertiende kwam hij wederom in een lastig parket toen een oudere jongen aanleiding zocht om met hem te vechten. Voor hij het wist was hij omringt door joelende toeschouwers en kreeg hij totaal verbouwereerd een knie in het oog. Gevolg: een bloedende wenkbrauw en een verlammende onzekerheid. Wat had hij anders kunnen doen?

Ondanks meerdere jaren Judo voelde Mark zich machteloos, en dat gevoel van onzekerheid frustreerde hem. Zijn judoleraar bracht hem vervolgens in aanraking met jiu jitsu. Een aantal jaren verder was Mark de apetrotse bezitter van een zwarte band. Een zwarte band Judo volgde. Mark ging zich op meerdere Martial Arts toeleggen om meer all-round te worden. Maar het gevoel van onzekerheid verdween niet. Daarvoor bleek meer nodig.

Je kan nog zo goed getraind zijn, als het mentaal niet goed zit zal dat gevoel van onzekerheid nooit verdwijnen. Vechtsport wees hem op dit gat in zijn kennis. Daarom ging hij zich ook verdiepen in mentale training. Tevens deed hij onderzoek naar communicatie & lastig gedrag. Zijn scriptie, een onderzoek naar  rationeel emotieve training/therapie (RET - Dr. Albert Ellis), zou uiteindelijk ook een onderdeel worden van zijn training zoals hij die vandaag de dag aan zijn cursisten doorgeeft.
 

Tegenwoordig werkt Mark hard om de ervaringen die hij heeft opgedaan te delen. Daarbij wil hij het volgende overbrengen op zijn cursisten:

  • 'Be prepared' zowel verbaal, mentaal als fysiek;
  • Ken ook jezelf;
  • Wees je bewust van actie-reactie principes;
  • Stap uit de corrigerende "ouderrol" en focus op de volwassen rol;
  • Train en focus zoveel mogelijk op de praktijk (realiteit);
  • Doe aan gerichte intervisie (zowel individueel als met het team).

Mark werkte ruim tien jaar bij de politie als docent integrale beroepsvaardigheden (IBT), zeven jaar in de forensische psychiatrie (TBS), vier jaar in het gevangeniswezen (DJI) en 15 jaar bij React Advies & Training. Door zijn ruime ervaring en variatie aan specialismen is Mark als geen ander in staat een agressietraining op maat te maken naar de behoeften van de opdrachtgever.

 

Sponsored by

Sponsored by Renault Nieuwendijk

Social Media

Informatie

Email: info@agressiemanagement.nl

Telefoon: +31(0)20 441 1370

M: +31(0) 6 47 000 675

M: +31(0) 6 28 134 369


Klachtenregeling | Algemene Voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer

© Copyright 2021 - React Training & Advies / Realisatie Studioweb.nl